Wat is Mede

Welkom in de wondere wereld van Mede! Dit mysterieuze drankje, ook bekend als honingwijn, roept een tijdloos gevoel op, een erfgoed dat teruggaat tot de oudheid, waar het werd gedronken door koningen, krijgers en kooplieden. Bij Ridder Robin komt mede tot leven als een tijdloze traditie, doordrenkt met passie en toewijding.

Wat maakt mede zo speciaal? Het antwoord ligt in zijn eenvoud. Gemaakt van niets anders dan honing - de zoete nectar van bijen - is mede een ambrosia van de oude wereld. Het productieproces, hoewel eeuwenoud, blijft intrigerend: honing gemengd met water en gist, resulterend in een heerlijke en unieke drank. Wij koesteren deze rijke geschiedenis en streven ernaar om deze traditie te eren en voort te zetten. Zo zal je bij ons geen synthetische zoetstoffen, kleurstoffen of suikerwater vinden.

Onze betrokkenheid bij mede reikt verder dan alleen het brouwen van een drankje. De bijen die de honing leveren voor onze mede zijn essentieel voor ons ecosysteem en spelen een cruciale rol bij het bestuiven van onder andere verschillende boomgaarden en helpen zij bij het behouden van biodiversiteit en het voortbestaan van plantensoorten in de omgeving van Rhenen. Wij beloven je dat je daarmee ook echte honing krijgt direct van onze imkers. Wist je dat meer dan 30% van de wereldwijde handel in honing geen bij bij komt kijken? En dat is alleen maar wat gedetecteerd wordt, wij vermoeden dat het echte percentage nog schrikbarend hoger ligt. Dat komt omdat er buiten de EU andere wetgeving is, met betrek toevoegen van suikers en siropen aan honing. Of dat de honing simpelweg wordt verdund met water of suikerwater, om zo meer volume te krijgen. Om die reden kopen wij onze honing direct bij de imker. Zo bewaken wij die eeuwenoude traditie.

Mede wordt steeds populairder en we willen geen enkele kans missen om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Onze Mede wordt gebrouwen met alleen de fijnste lokale imkerhoning, geoogst binnen een straal van 30 km rond Rhenen. Consumenten waarderen de authenticiteit en kwaliteit van ons product, en we streven ernaar om onze mede beschikbaar te maken voor een breder publiek.

Bij Ridder Robin zijn we vastbesloten om de erfenis van Mede te bewaken en te vieren, terwijl we nieuwe hoofdstukken toevoegen aan zijn rijke geschiedenis. Kom en ervaar de betovering van Mede bij ons, en laat je meeslepen door een tijdloos verhaal van passie, toewijding en hemelse smaken.