Imkers

Over onze imkers

Bij Ridder Robin werken we nauw samen met lokale imkers die zich binnen een straal van 30 kilometer vanaf Rhenen bevinden. Deze keuze is gebaseerd op onze sterke toewijding aan duurzaamheid. Imkerijen vormen een essentieel onderdeel van een duurzaam ecosysteem, omdat ze bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en het ecologische evenwicht in onze omgeving. Door bijenpopulaties te ondersteunen, dragen imkers bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Wij hechten er waarde aan dat dit proces plaatsvindt op lokale schaal, omdat het gebruik van deze lokale honing bijdraagt aan de duurzaamheid van onze gemeenschap.

Onze basiscriteria voor onze imkers zijn:

  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
  • Het succesvol volgen van een imkercursus, bijvoorbeeld bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, het Bijen Educatiecentrum of een vergelijkbare organisatie.
  • Het naleven van het schema en de richtlijnen voor de bestrijding van de Varroa-mijt, zoals vastgesteld door de Wageningen University & Research.
  • Streven naar een duurzame bijenteelt, met respect voor dierenwelzijn en het milieu.
  • Gevestigd zijn binnen een straal van 30 kilometer vanaf Rhenen.


Het gebruik van lokale imkers stelt ons in staat om honing te verkrijgen zonder deze te importeren uit het buitenland, zoals vaak gebruikelijk is in de mede-industrie. Op deze manier garanderen wij een duurzame honingproductie volgens hoge Nederlandse normen, wat ook de smaak van onze mede ten goede komt. Dankzij deze samenwerking kunnen wij een uiterst duurzame mede produceren en aanbieden. En omdat wij groeien als bedrijf, zijn we actief en passief op zoek naar nieuwe imkers om mee samen te werken.

Ben je zelf een imker en wil je je honing aan ons leveren? Neem dan gerust contact met ons op via info@robinsmede.nl of bel ons op 06-29521162. We kijken ernaar uit om van je te horen!