Welkom op de website van Ridder Robin, waar we een bijzondere ambacht uitoefenen: het brouwen van mede. Onze naam, 'robinsmede.nl', mag dan niet bijster origineel zijn, maar het draagt een diepe betekenis met zich mee.

Wij zijn een mede-brouwerij en webwinkel, gespecialiseerd in het brouwen van mede volgens een eeuwenoud middeleeuws recept. De tijd van ridders en kastelen heeft ons geïnspireerd, maar de naam 'ridder' heeft een persoonlijke betekenis voor ons.

Het 'ridderschap', onze naam en ons logo zijn een eerbetoon aan onze overleden zoon, Robbie. Robbie, onze bron van trots, kreeg liefkozend de bijnaam 'Ridder Robbie' vanwege zijn strijdlust en innerlijke kracht.

Na het verlies van Robbie stond onze wereld stil. Rouw overheerste onze dagen, maar langzaam begonnen we weer lichtpuntjes te zien. Terugkeren naar het 'normale' leven was echter niet eenvoudig. Terwijl mijn vrouw haar werk hervatte, worstelde ik om mijn plek te vinden. 
Het idee om professioneel mede te gaan brouwen ontstond dankzij vrienden en familie die al fan waren van onze mede. Het was onze manier om weer deel te nemen aan de maatschappij, zonder druk of deadlines. We vroegen ons simpelweg af: wat is er nodig om onze mede legaal en officieel te kunnen verkopen?

Naast de vele regelgevingen en praktische zaken die kwamen kijken bij het opzetten van ons bedrijf, was er ook de zoektocht naar een passende merknaam. Het was vanzelfsprekend dat we aan Robbie dachten. Zijn strijdlust en kracht inspireerden ons, en zijn 'ridderschap' leidde ertoe dat ik mezelf 'Ridder Robin' noemde. Want net zoals Robbie, stonden we weer op.


Nu staan we op verschillende markten en festivals, en bevoorraden we de eerste winkels met onze mede. Trots kunnen we zeggen dat we gespecialiseerd zijn in het duurzaam brouwen van dit middeleeuwse drankje, met Nederlandse honing.


Hoewel onze naam misschien niet de meest originele is, dragen we hem met trots, als een eerbetoon aan onze geliefde zoon.

Met Ridderlijke groet,
Ridder Robin