Leestijd +/- drie minuten.

Duurzaamheid en Klanttevredenheid
Bij ons staat duurzaamheid samen met klanttevredenheid hoog in het vaandel. We geloven dat tevredenheid over je aankoop en onze service hand in hand gaan met onze inzet voor blijvende verduurzaming. In feite versterken ze elkaar. Onze focus ligt op het creëren van een duurzame mede die niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar ook bijdraagt aan het herstel van de natuur.

Lokaal Verbonden
Om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, werken we met lokale honing en imkers. Onze eis? Alleen samenwerken met Nederlandse imkers binnen een straal van 30 km vanaf Rhenen. Wanneer je een bij ziet zoemen binnen deze straal, is de kans groot dat deze bezig is met het verzamelen van honing voor onze mede. Dit geldt voor ons gehele brouwproces, waarbij we gebruik maken van pure lokale imkerhoning, zonder kunstmatige toevoegingen zoals geur- en zoetstoffen.

Biologische Kwaliteit
Voor onze speciale mede, zoals de Cunera-Glow Mede en Kaneel Mede, gebruiken we biologische kruiden en specerijen. Deze worden geteeld zonder synthetische pesticiden, meststoffen en andere chemicaliën. Hierdoor bevatten ze minder residuen van schadelijke stoffen, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Bovendien stimuleren we met deze keuze de lokale economieën, waarbij we geloven in het versterken van gemeenschappen en het behoud van biodiversiteit.

Kortom, onze focus op biologische kruiden en specerijen biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele opties. Dit maakt het voor ons niet alleen aantrekkelijker om mee te werken, maar draagt ook bij aan de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten.

Recycling 

Bij Ridder Robin streven we naar een duurzame aanpak in al onze activiteiten, inclusief het gebruik van gerecyclede materialen. Onze voornaamste drijfveer is het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Daarom gebruiken we uitsluitend materialen die gerecycled zijn of kunnen worden.

Onze flessen zijn gemaakt van gerecycled glas, waardoor we de druk op natuurlijke hulpbronnen verminderen. Bovendien stimuleren we het hergebruik van onze flessen door klanten de mogelijkheid te bieden ze terug te brengen naar StreekWaar. Als alternatief kunnen ze ook dienen als decoratief karaf. Als het tijd is om ze weg te doen, kunnen ze gemakkelijk worden gerecycled in de glasbak.

Ook onze verzenddozen en opvulmateriaal zijn gemaakt van gerecycled papier/karton, waardoor we een circulaire benadering van verpakkingen hanteren. Het opvulmateriaal wordt verzorgd door een lokale zorginstelling, waar mensen met een beperking werkervaring opdoen. Na gebruik kunnen de dozen en het opvulmateriaal eenvoudig worden gerecycled, waardoor we de CO2-uitstoot verminderen.

Daarnaast vermijden we bewust het gebruik van wegwerpplastic vanwege de schadelijke effecten ervan op het milieu. In plaats daarvan gebruiken we zegelwas, een mengsel van bijenwas, hars en pigmenten. Een deel van deze bijenwas komt rechtstreeks van onze imkers. Door zegelwas te gebruiken in plaats van plastic, dragen we bij aan een schonere planeet en stimuleren we het hergebruik van natuurlijke materialen.


Feedback

Naast alle bovengenoemde punten, blijven wij ons openstellen voor nieuwe ideeën en suggesties. Mail ze gerust naar
info@robinsmede.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Arjanne
7 maanden geleden

Ziet er goed uit Robin!